U Srebrenici otvorena kancelarija Naroda i Pravde

U Srebrenici otvorena kancelarija Naroda i Pravde

Delegacije Naroda i Pravde i Vlade Kantona Sarajevo posjetili su u četvrtak 7.7.2022. godine Srebrenicu, a u sklopu posjete zvanično je otvorena i kancelarija Naroda i Pravde u ovom gradu.

Delegaciju su činili predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković, prvi zamjenik predsjednika Kemal Ademović, politički direktor Rusmir Pobrić, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena i izbjegla lica Ivana Prvulović.

Na početku posjete delegacija je položila cvijeće i odala počast žrtvama genocida u Memorijalnom centru Potočari. Nakon toga posjetili su MFS Emmaus kojem Vlada Kantona Sarajevo izdvaja značajna sredstva za infrastrukturne projekte.

U sklopu posjete zvanično je otvorena i kancelarije Naroda i Pravde Srebrenica. Otvaranje kancelarije i uspostava infrastrukture Naroda i Pravde u Srebrenici upotpunjeni su razgovorom sa članovima NiP-a Srebrenica i građanima Srebrenice.

„Za nas je Srebrenica posebno važan grad kojem nastojimo na svaki način pomoći. Dolazimo ovdje sa posebnim pijetetom, dolazimo da čujemo koje su potrebe i kako možemo pomoći na jedan sistemski i institucionalan način. Otvaranje kancelarije Naroda i Pravde u Srebrenici je za nas nešto posebno, to je mnogo više od pukog širenja stranačke infrastrukture. Narod i Pravda neće imati svoju listu u bosanskohercegovačkom entitetu RS, pozvali smo članove Naroda i Pravde da izađu na izbore i sa postojeće probosanske liste izaberu časne i poštene kandidate. Istovremeno, svjesni smo da je nužna promjena političke paradigme, da ljudi na ovom području žele odgovornu i državotvornu politiku kojoj nijedna stranka neće biti ispred države i naroda i mi to jasno uočavamo. Pokazali smo da smo spremni žrtvovati interes stranke zarad većih interesa, ali u budućnosti ćemo sigurno biti najglasniji zagovornici jedne novo političke paradigme i u ovom dijelu BiH“, kazao je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Delegacija je obišla i nekoliko mjesnih zajednica gdje su realizirani projekti finansirani od strane Vlade Kantona Sarajevo kao i privrednike koji investiraju u ovaj kraj.

Ovoj posjeti prisustvovali su i predstavnici Naroda i Pravde iz Bratunca na čelu sa predsjednikom Asmirom Mehićem, Zvornika na celu sa Nedimom Čivićem i Brčko Distrikta BiH na čelu sa Damirom Bulčevićem.

Za predsjednika izvršnog odbora Naroda i Pravde Srebrenica imenovan je Sejdalija Suljić.