Potpredsjednik NIP-a Nermin Muzur o odlazećoj Vladi FBiH: Hoće…

Potpredsjednik NIP-a Nermin Muzur o odlazećoj Vladi FBiH: Hoće li im važiti odluka o neradnim danima? Je li ostaju dva?

Načelnik Općine Ilidža i potpredsjendik Naroda i Pravde Nermin Muzur pozdravio je odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta kazavši kako Federacija Bosne i Hercegovine konačno ima priliku da dobije novu Vladu FBiH nakon više od 8 godina. Vladu FBiH će formirati oni koji imaju većinu u Parlamentu FBiH, što je najnormalniji slučaj u svim demokratskim zemljama gdje se sprovode izbori.

– Lično sam bio u Parlamentu FBiH, direktnim izborom građana 2018. godine i nisam u svom mandatu imao priliku da na osnovu tih glasova naših građana biram Vladu FBiH za mandatni period 2018 – 2022. i to je nekome bilo normalno. Ono što je možda i važniji dio ove odluke je da više nikad nećemo dolaziti u situaciju blokade. Ova odluka trajno rješava problem formiranja Vlade FBiH, uz mogućnost veta u Domu naroda FBiH, kaže Muzur.

– Nadam se da će budući premijer zajedno sa ministrima biti svjestan trenutka, odgovornosti i povjerenja koje im je ukazano i da su prethodnici potrošili sve kredite strpljenja u našem narodu. Samo ne znam hoće li važiti ona odluka Vlade FBiH o neradnim danima? Je li ostaju dva, našalio se na kraju Muzur.

– Sretno svima, sretno Federaciji, sretno jedinoj nam domovini Bosni i Hercegovini!